23 Οκτ 2011

John Lennon

220px-Lennons_by_Jack_Mitchell

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ , Λένον αναμίχθηκε ως έφηβος στο skiffle τρέλα ? πρώτη του μπάντα, η Quarrymen , εξελίχθηκε στο Beatles το 1960. Καθώς η ομάδα διαλύθηκε προς το τέλος της δεκαετίας, ο Λένον ξεκινήσει μια σόλο καριέρα που παράγεται το περίφημο άλμπουμ του John Lennon / Plastic Ono Band και Imagine , και εικονική τραγούδια όπως το " Give Peace a Chance "και" Imagine ". Μετά το γάμο του με την Yoko Ono το 1969, άλλαξε το όνομά του σε John Ono Lennon. Lennon ίδιος απεμπλακεί από τη μουσική βιομηχανία το 1975 για να αφιερώσει χρόνο για να νήπιο γιο του Sean , αλλά επανεμφανίστηκε το 1980 με ένα νέο άλμπουμ, Double Fantasy . Ήταν δολοφονήθηκε τρεις εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του.

Λένον αποκάλυψε μια επαναστατική φύση και οξύς πνεύμα στη μουσική του, τη γραφή του, τα σχέδιά του, για την ταινία, και στις συνεντεύξεις, να γίνει αμφιλεγόμενη μέσα από την πολιτική του και τον ακτιβισμό της ειρήνης . Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1971, όπου η κριτική του για το πόλεμο του Βιετνάμ οδήγησε σε μια μεγάλη προσπάθεια από Richard Nixon 's διοίκηση για να τον απελάσουν, ενώ τα τραγούδια του έγιναν ύμνοι όπως εγκρίθηκε από το αντιπολεμικό κίνημα .

Από το 2010, οι πωλήσεις σόλο άλμπουμ του Lennon στις ΗΠΑ υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια μονάδες, και ως συγγραφέας, συν-συγγραφέας ή εκτελεστής, αυτός ευθύνεται για το 25 νούμερο ένα singles για τις ΗΠΑ Hot 100 διάγραμμα. Το 2002, μια δημοσκόπηση του BBC για το 100 μέγιστα Βρετανοί ψήφισαν τον όγδοο, και το 2008, Rolling Stone θέση του την πέμπτη μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών. Ήταν μεταθανάτια εγκαταστάθηκε στο Στιχουργών Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...