23 Οκτ 2011

Βρέθηκε το βακτήριο E.coli σε κινητά τηλέφωνα

KIN-480x0

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «TIME», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Πλύσιμο των Χεριών. Ιχνη του βακτηρίου E.coli βρέθηκαν στο 16% των κινητών τηλεφώνων στη Βρετανία, σύμφωνα με τη μελέτη .

Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine και το Queen Mary, University of London ταξίδεψαν σε 12 πόλεις στη Βρετανία, πήραν δείγματα από 390 κινητά τηλέφωνα και χέρια και στη συνέχεια ανέλυσαν τα δείγματα στο εργαστήριο, για να καταγράψουν το είδος και τον αριθμό των μικροβίων.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές περίπου το 92 % των χεριών και το 82% των κινητών έφεραν κάποιου είδους βακτήριο, παρά το γεγονός ότι το 95% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είχε πλύνει τα χέρια του.

Επίσης, ποσοστό 16%, δηλαδή περίπου 1 στα 6 κινητά, έφερε το βακτήριο e coli, το οποίο προκαλεί στομαχικές διαταραχές, όπως διάρροια και εμετός, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Χαρακτηριστικό του e coli είναι ότι μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε κινητά τηλέφωνα, καθώς στα βακτήρια «αρέσουν» οι θερμές συνθήκες, επομένως μία φορητή συσκευή αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για αυτά.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...