18 Φεβ 2012

Διαδηλώσεις υπέρ των Ελλήνων

image

Την συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα δείχνουν πολλοί ευρωπαίοι πολίτες με διαδηλώσεις που οργανώνονται το μεσημέρι το του Σαββάτου σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και στη χώρα μας στο Σύνταγμα. Στο Παρίσι η διαμαρτυρία θα γίνει στην πλατεία Τροκαντερό, ενώ αντίστοιχες διαμαρτυρίες έχουν....

προγραμματιστεί στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, το Βερολίνο, το Μόναχο, το Δουβλίνο, την Λισαβόνα, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και τη Στοκχόλμη.
"Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς", τονίζουν οι οργανωτές. Το εγχείρημα βαδίζει στα χνάρια των "Αγανακτισμένων" και των κινημάτων "Occupy", ενώ το κάλεσμα γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Στο Παρίσι, περισσότερες από 17 οργανώσεις θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, ενώ θα συμμετέχει επίσης το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».
Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : "Είμαστε όλοι Ελληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός ".
Οι «Αγανακτισμένοι» τονίζουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα αντιδημοκρατικά και σκληρά μέτρα».
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Το συμβολικό "παρών" της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.

http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...