16 Φεβ 2012

Μας πάνε για ελεγχόμενη χρεοκοπία

dca1395b879249df9e836f1683afae28ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝΤο ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός Ευρωζώνης εξετάζουν τώρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Reuters, το οποίο αναφέρει ότι «αξιωματούχοι της....

Ευρωζώνης μελετούν τρόπους για να καθυστερήσουν μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια άτακτη χρεοκοπία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις αναμενόμενες εκλογές του Απριλίου.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, ότι δεν είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ, που τώρα βρίσκεται στο 160%, θα μειωθεί στο ω120% μέχρι το 2020, μέσω της συμφωνίας.
«Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το πακέτο ή να κοπεί σε κομμάτια, ώστε να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά όχι όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτή», τονίζει στο πρακτορείο αξιωματούχος, που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την αποψινή τηλεδιάσκεψη. «(Οι υπουργοί οικονομικών) θα συζητήσουν τις εναλλακτικές. Υπάρχει πίεση από αρκετές χώρες να περιμένουν μέχρι να υπάρξει πλήρης δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να μην έρθει μέχρι να γίνουν οι εκλογές».
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις άλλων αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, με το Βερολίνο να είναι το πιο ανένδοτο και να προτείνει η τελική έγκριση να δοθεί μόνο μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η ανταλλαγή ομολόγων μπορεί να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες, με τη διαδικασία να ξεκινά σε περίπου μία.
Το Reuters σχολιάζει ότι αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει το ομόλογο στις 20 Μαρτίου ή οι όροι δεν αλλάξουν, τότε θα πτωχεύσει.

http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...