18 Απρ 2011

Σταματώντας στην άκρη του δρόμου

apollo 1

Μειώστε τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος

Η στάση του αυτοκινήτου στην άκρη του δρόμου για οποιονδήποτε λόγο και η έξοδος οδηγού και επιβατών δημιουργεί μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, τόσο την ημέρα, όσο και στο σκοτάδι ή την ομίχλη. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα απειλούν τη ζωή μας. Ακολουθώντας κάποιους κανόνες, μειώνουμε τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος.
1. Σταματάμε πάντα σε απόλυτα ασφαλές σημείο, ώστε να μηδενίζεται ο κίνδυνος πρόσκρουσης άλλων αυτοκινήτων. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σταματάμε δίπλα στις μπαριέρες, με τους τροχούς στραμμένους προς αυτές.
2. Είναι σημαντικό να έχουμε αναμμένα τα alarm, αλλά και τα φώτα πορείας, ώστε να μας βλέπουν έγκαιρα οι άλλοι οδηγοί.
3. Βγαίνουμε από το αυτοκίνητο πάντα από τη δεξιά πλευρά τόσο στο σκοτάδι, όσο και στην ομίχλη.
4. Το τρίγωνο ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθεί με μεγάλη προσοχή και σε ικανή απόσταση από το αυτοκίνητο. Κατά τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουμε άμεσα από τους οδηγούς που δεν μας βλέπουν έγκαιρα.
5. Αν υπάρχουν ζώα, καλό είναι να παραμείνουν στο αυτοκίνητο. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυξάνουν τους πολλούς και ανεξέλεγκτους κινδύνους.
6. Οι επιβάτες να βρίσκονται σε απόσταση από το δρόμο, ώστε να μην κινδυνεύουν, αλλά και να έχουν τα λογικά περιθώρια αντίδρασης. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα παιδιά.
7. Δεν μένουμε ποτέ κοντά στο αυτοκίνητο ή μέσα σε αυτό. Ακόμα και αν το κρύο είναι τσουχτερό, είναι ασφαλέστερο να παραμείνουμε έξω από αυτό.
8. Αν βρισκόμαστε σε αυτοκινητόδρομο καλό είναι να μην αλλάξουμε ούτε λάστιχο. Κινούμαστε αργά προς ένα πάρκιγκ. Αν δεν γίνεται αυτό, τότε είναι καλύτερο να καλέσουμε την οδική βοήθεια.
9. Ο κίνδυνος να πέσει επάνω μας κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλος και ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν πολύ συχνά και στη χώρα μας.
10. Το αντανακλαστικό γιλέκο, το οποίο μπορούμε να το προμηθευτούμε από το ελεύθερο εμπόριο, ίσως να αποτελεί την καλύτερη αυτοπροστασία μας σε ανάλογες περιπτώσεις.


autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...