15 Απρ 2011

Εντοπίστηκε ο εφοριακός που έφυγε με 2 εκατ.

1620FCB9838BDACF8B1111B0215629CF

Δεν πέταξε… για Βραζιλία

Εντοπίστηκε τελικά ο εφοριακός, ο οποίος έφυγε από τη ΔΟΥ Κυψέλης με 2 εκατ. ευρώ και αναζητούνταν από τις αρχές.
Ο εφοριακός βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί, ενώ, όπως υποστηρίζει η οικογένειά του, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την ώρα που έγινε γνωστό το θέμα.
Πάντως, ο εισαγγελέας ανέλαβε να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη με τον εφοριακό από την Εφορία της Κυψέλης, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 2,2 εκατ. ευρώ, αφού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα χρήματα προήλθαν από εικονικές εταιρείες με πλαστά τιμολόγια και παράνομη είσπραξη ΦΠΑ.
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο εφοριακός δεν είναι στο Δαφνί, αλλά έχει εξαφανιστεί, ενώ άλλοι θεωρούν ότι νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική χωρίς όμως να αντιμετωπίζει προβλήματα.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κάτοχοι των οποίων ήταν τόσο ο εφοριακός, όσο και άλλα άτομα που αναζητούνται. Τραπεζικοί υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ακολούθησε έρευνα της Αρχής στην εφορία όπου και διαπιστώθηκε το κόλπο με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση, ενώ από Οικονομικούς Επιθεωρητές πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.


http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...