28 Μαρ 2011

Πέντε συμβουλές ασφάλειας για προστασία από ιούς σε USB

Windows-7-USB-Stick

Καθώς τα λογισμικά anti-virus εστιάζουν την προσοχή τους σε κακόβουλο λογισμικό που εξαπλώνεται μέσω των e-mails, οι hackers στρέφουν την προσοχή τους σε μέσα που τυγχάνουν χαμηλότερης ασφάλειας όπως τα USB drives. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 τρόπους για να προφυλαχτείτε από τέτοιους ιούς.
1. Μπλοκάρετε τους ιούς που πιθανόν να υπάρχουν σε ένα USB
Προμηθευτείτε ένα δυνατό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει σάρωση των USB και αφαίρεση των ιών. Αυτά τα προγράμματα δεν προστατεύουν μόνο τον υπολογιστή σας από ιούς που εκτελούνται αυτόματα όταν συνδέετε ένα USB, αλλά επίσης προστατεύουν από worms και Trojans. Τέτοιου είδους προγράμματα είναι τα «USB Virus Scan», «USB Drive Antivirus» κ.α.
2. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Autorun στον υπολογιστή σας
Όταν συνδέετε ένα USB stick στο σύστημά σας, η λειτουργία Autorun ξεκινά αυτόματα (όταν είναι ενεργοποιημένη). Αν το USB περιέχει κάποιον ιό, θα μπορούσε να μολύνει τον υπολογιστή σας κατά τη προσπέλασή του από το Autorun. Για αυτό το λόγο σας προτείνουμε να έχετε την λειτουργία Autorun απενεργοποιημένη (μέσω του Control Panel).
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό anti-virus για να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε το Autorun όποτε θέλετε.
3. Να έχετε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό του USB σας
Κρατώντας ενημερωμένο τον driver του USB, είναι ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη σταθερότητα σε αυτό. Οι drivers των USB ενημερώνονται διαρκώς για να εμποδίζουν τους ιούς και να προειδοποιούν έγκαιρα τον χρήστη.
4. Χρησιμοποιείστε λογισμικό USB Firewall
Τα USB firewalls εμποδίζουν το λειτουργικό σύστημα να προσπελάσει κακόβουλα προγράμματα.
5. Να χρησιμοποιείτε την «ασφαλή κατάργηση» συσκευών USB
Οι ιοί μερικές φορές δημιουργούνται μέσω των κατεστραμμένων εγγράφων. Εάν αντιγράφετε αρχεία από ή προς το USB drive σας, βεβαιωθείτε ότι η αντιγραφή έχει ολοκληρωθεί πριν αφαιρέσετε τη συσκευή. Πάντα να χρησιμοποιείτε την ασφαλή κατάργηση συσκευών. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να καταστραφούν αρχεία, τα οποία με τη σειρά τους ενδέχεται να επηρεάσουν και άλλα αρχεία του USB δίσκου σας.

http://atithaso.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...