22 Μαρ 2011

Πώς να γλιτώσετε από τα χρέη του… συζύγου σας

3923260C7E3328E4330541256463D934

Επιστροφή φόρου ακόμα και αν χρωστάει ο άντρας σας

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών φορολογούμενων που βρίσκονται μπλεγμένες με τα χρέη των συζύγων τους κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και δεν μπορούν να εισπράξουν επιστροφές φορών καθώς αυτές συμψηφίζονται με οφειλές του συζύγου προς την εφορία και το δημόσιο.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσες γυναίκες το επιθυμούν, θα μπορούν να λαμβάνουν ξεχωριστά το εκκαθαριστικό και τις επιταγές για τις επιστροφές φόρου ακόμα και εάν κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο τους.
Προσοχή όμως καθώς σύμφωνα με την σχετική ρύθμιση αυτό θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011, δηλαδή στην πράξη από το 2012.
Με βάση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου (παράγραφοι 16-17), δίνεται από το οικονομικό έτος 2012 στους έγγαμους, η δυνατότητα βεβαίωσης του φόρου, που τους αναλογεί, χωριστά στα δύο μέλη του ζεύγους.
Για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής, θα υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη στο έντυπο Ε1 της δήλωσης, η συμπλήρωση της οποίας θα υποδηλώνει τη βούληση των φορολογουμένων-συζύγων για ξεχωριστή βεβαίωση του.
Με τον τρόπο αυτό πολλές γυναίκες δεν μπορούσαν να εισπράξουν επιστροφές που δικαιούνταν και να αναπτύξουν τη δική τους δραστηριότητα ή να στηρίξουν οικονομικά το δικό τους επάγγελμα, πχ, στην περίπτωση που ο σύζυγος έφευγε, εξαφανιζόταν ή είχε μεγάλα χρέη.
Η ρύθμιση αυτή θα βοηθήσει πολλές γυναίκες που επιθυμούν να εκμεταλλευθούν και τα προγράμματα για γυναικεία επιχειρηματικότητα που προβλέπουν σημαντικές επιδοτήσεις.
Πριμοδότηση 10% θα λαμβάνουν κατά την αξιολόγησή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, όσες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί από γυναίκες ή ανήκουν σε γυναίκα, σε ποσοστό τουλάχιστον 51%, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, ομιλήτρια στην ίδια εκδήλωση.
Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας», δίνεται στήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις νέων γυναικών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας, σε τομείς σχετικούς με την πράσινη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

 

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...