30 Μαρ 2011

Πέφτουν οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου

07FCB3B503D17BDD833D1F3467454172

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται την Τετάρτη οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, εν μέσω ενδείξεων ότι τα υψηλά επίπεδά τους πλήττουν την εμπιστοσύνητων καταναλωτών στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου στον πλανήτη, τις ΗΠΑ. Στην υποχώρηση των...

τιμών συνέβαλαν και οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Standard & Poor's καθώς και το ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι ανέκοψαν, αρχικά και αντέστρεψαν, στη συνέχεια, την προέλαση των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε έως και στα 114,50 δολάρια για να περιορίσει, αργότερα, τις απώλειές της, ανακάμπτοντας στα 114,85 δολάρια και χάνοντας 31 λεπτά στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο». Το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε έως και στα 104,13 δολάρια. Ανέκαμψε, αργότερα, στα 104,49 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 30 λεπτά στο βαρέλι, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.
Σε έκθεση που δημοσιοποίησε η Deutsche Bank, αναλυτές της τράπεζας αναθεώρησαν προς τα άνω κατά 16% την εκτίμηση για τη μέση τιμή του αργού τύπου μπρεντ το 2011, στα 117,50 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank, τα σημερινά επίπεδα τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου αντικατοπτρίζουν επιτίμιο κινδύνου, ύψους 10 έως 15 δολαρίων στο βαρέλι, λόγω της μειούμενης πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στη Σαουδική Αραβία και της αναστάτωσης στη Μέση Ανατολή.

http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...