25 Μαρ 2011

Συμβουλές για ένα ασφαλές σπίτι για τα ζώα

A84AECC221174C84BA53DBF5E4F5CCC5

Προσέξτε τους κινδύνους που κρύβει ο χώρος που ζουν

Όταν έχουμε ζώα στο σπίτι πολλές φορές εκτίθενται σε κινδύνους που μπορεί να μην φανταζόμαστε! Ακολουθούν μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για τα ζώα, χωρίς έκθετα δηλητήρια.
Καταρχήν, τα φάρμακα θα πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένα σε κάποιο ντουλάπι, ψηλά και όχι σε κάποιο τραπέζι ή συρτάρι που ανοίγει εύκολα.
Επίσης, σακίδια ώμων και τσάντες δεν θα πρέπει να είναι στο πάτωμα καθώς το ζωάκι σας, σκύλος ή γάτα, μπορεί να μασουλήσει κάποιον ιμάντα και να καταπιεί κάποιο πλαστικό.
Τρίτον, σταφύλια και σοκολάτα θα πρέπει να είναι πάντα μακριά από το ζώο μας! Προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια και η ζάχαρη ρίχνει την πίεση στα σκυλιά.
Περαιτέρω, πολλά φυτά είναι δηλητηριώδη και τοξικά για τα ζώα. Μην αφήνετε τα ζώα να πάνε σε γρασίδι αν έχει ψεκαστεί με φάρμακα και λιπάσματα ή εντομοκτόνα. Προσέξτε τις παγίδες για ποντίκια ή δηλήτήρια για τα έντομα. Είναι γλυκά για τα ζώα αλλά θανατηφόρα. Επίσης, προσέξτε τα αντιψυκτικά υγρά που μπορεί να τρέχουν από air condition. Είναι επίσης θανατηφόρα αν τα γλύψει το ζώο.
Σημάδια ότι το ζώο έχει δηλητηριαστεί είναι η απώλεια όρεξης, ο εμετός, ο βηματισμός σε κύκλους ή παραπτώντας, ληθαργική κατάσταση και αδικαιολόγητο λαχάνιασμα.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...