Μία τέλεια pizza,θα αγαπηθεί από μικρούς αλλά και μεγάλους...
Δοκιμάστε την σε παιδικό πάρτυ,θα κλέψετε τις εντυπώσεις!!!
Τα υλικά μας
για μία πίτσα μεγάλου μεγέθους
για την ζύμη
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
3 gr. μαγιά σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας νερό χλιαρό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
για την κρέμα
3 κρόκους αυγών
1 1/2 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
για την γέμιση
4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά ζάχαρη
Μερικές σταφίδες
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
η ζύμη
Ετοιμάζουμε το προζύμι. Διαλύουμε την μαγιά σε 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,ανακατεύουμε και αφού σκεπάσουμε τον χυλό με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να γίνει.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,την ζάχαρη που την έχουμε διαλύσει μαζί με το βούτυρο στο νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη,άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
Κατόπιν την αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου,σκεπασμένη με νωπή πετσέτα.
Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη,την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι" γύρω από την βάση.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό δίσκο ψησίματος,τον οποίο έχουμε αλευρώσει.
η κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε για 2 λεπτά,το κόρν φλάουρ,το αλεύρι,την ζάχαρη και τα αυγά.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ωστε να είναι χλιαρό.
Ρίχνουμε το μισό γάλα στο μείγμα με τα αυγά,ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο,ανακατεύοντας για να μήν πιάσει κρούστα.
Η συναρμολόγηση
Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω στην ζύμη.
Τοποθετούμε τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της πίτσας.
Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !