22 Μαρ 2011

Πίτα με Ανθότυρο,Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

pita me anthotiro liasti ntomata kai pasta elias b

Τραγανό χειροποίητο φύλλο και υπέροχη γέμιση με αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά υλικά!
Τα υλικά μας
για το χειροποίητο φύλλο

4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
1 3/4 φλυτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ηλιελαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι


για την γέμιση

300 gr. ανθότυρο
300 gr. φέτα
1 ασπράδι αυγού
1 ντομάτα
1/2 φλυτζάνι λιαστές
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ελιάς
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Ελαιόλαδο

για την επάλειψη

1 κρόκο αυγού
Ελαιόλαδο

Ας δούμε πως φτιάχνεται

η γέμιση
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Τρίββουμε με το χέρι μας τα τυριά.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζι.
Και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

το χειροποίητο φύλλο

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι, μια κουταλιά κοφτή αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες.
Ανοίγουμε 7 χοντρά φύλλα.
η πίτα
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα, τα οποία τα λαδώνουμε κάθε φορά σε όλη τους την επιφάνεια με πινέλο.
Προσθέτουμε όλη την γέμιση.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με το ελαιόλαδο κάθε φορά.
Κλείνουμε τις άκρες.
Χαράσουμε με ένα μαχαιράκι την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια τετράγωνα.
Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, χωρίς αέρα μέχρι να χρυσοροδίσει η επιφάνεια!
Μόλις βγεί από τον φούρνο την ραντίζετε με λίγο νερό.
Τips: Άν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία για χειροποίητο φύλλο, χρησιμοποιήστε 500 gr. φύλλο χωριάτικο.
Η γέμιση αυτή είναι πεντανόστιμη και σε σφολιάτα, που θα την τυλίξετε σε ρολό!

 

http://myfunkycook.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...