10 Δεκ 2010

Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλα

253022-êïõñáìðéÝäåò

Γρήγορη και εύκολη συνταγή που μυρίζει Χριστούγεννα


 

 

 

Συστατικά
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
  • 1/2 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι του καφέ αμυγδαλόψιχα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  • Ανθόνερο
  • Άχνη για πασπάλισμα

 

 

Οδηγίες
  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου μέχρι να λειώσει.
  2. Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε είτε με μαχαίρι ή τα βάζουμε στο μούλτι (ανάλογα την υφή που θέλουμε).
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί χωρίς να "σπάει" ή να είναι μαλακιά.
  4. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε περίπου 1 1/2 εκ. πάχος. Με ένα ποτήρι του κρασιού ή με φορμάκια διαφόρων σχεδίων "κόβουμε" τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  6. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο και τους τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα που έχουμε βάλει την άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.
  7. Καλή Επιτυχία και Καλές Γιορτές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρι του κρασιού για τα σχέδια, μπορείτε είτε να κόβετε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό (όλο το στόμιο του ποτηριού) είτε σε μισοφέγγαρο (μισό στόμιο). Ακόμα μπορείτε να τους πλάσετε σε μπαλίτσες δημιουργώντας μπουκίτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...