10 Νοε 2011

Ακρωτηρίασε το πόδι της και... αυτό μεγάλωσε ξανά

ston1

Το ένα της άκρο ζύγιζε 32 κιλά!

Η Mandy Sellars από το Accrington του Lancashire πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας το σώμα της είναι «μικρών διαστάσεων» αλλά τα πόδια της εντελώς δυσανάλογα τόσο σε όγκο όσο και σε βάρος σε σχέση με αυτό!
Η 36χρονη πριν από 22 μήνες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού της… το οποίο ζύγιζε 32 κιλά (!), καθώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί και κινδύνευε να πάθει σηψαιμία.

836AE641E8C68787C70D2535862B4C03

 

 

 

 

 

 

 

 

Όμως Mandy παρατήρησε ότι το ακρωτηριασμένο άκρο της άρχισε να… «φουσκώνει» και πάλι!
«Ήλπιζα ότι ο ακρωτηριασμός θα σταθεροποιούσε την κατάσταση αλλά νομίζω ότι βαθιά μέσα μου ήξερα ότι θα άρχιζε να μεγαλώνει και πάλι. Σχετικά γρήγορα άρχισε να μεγαλώνει και πάλι περιφερειακά και όσο περνούσε ο καιρός μου ήταν όλο και πιο δύσκολο να μπορέσω να φορέσω το προσθετικό μου πόδι μέχρι που από το βάρος έσπασε και αυτό.

ston2

Τώρα το πόδι της ζυγίζει 19 κιλά και έχει διάμετρο ενός μέτρου!
Η 36χρονη γυναίκα ελπίζει να βρεθεί θεραπεία για την ασθένειά της, η οποία είναι σαν το σύνδρομο Proteus, την ασθένεια από την οποία έπασχε ο «άνθρωπος-ελέφαντας» Joseph Merrick.
Το βάρος της Mandy είναι 100 κιλά και είναι μία από τους 120 ανθρώπους παγκοσμίως που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

 

Μιλώντας πριν από μερικά χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή για την περιπέτεια με την υγεία της η Mandy είχε πει: «Οι ενήλικες μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί. Μια φορά σε ένα εστιατόριο ένας φώναξε δυνατά “κοιτάξτε αυτά τα πόδια”. Δε με πειράζει να με κοιτάνε περίεργα τα μικρά παιδιά, αλλά οι ενήλικες θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί».
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσπαθεί να διατηρεί θετική στάση απέναντι στη ζωή. «Δε θα το αφήσω να με “νικήσει”. Είμαι αποφασισμένη να προσπαθήσω να κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ για να διατηρήσω την ανεξαρτησία μου. Υπάρχουν άνθρωποι σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μου».

 

 

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...