16 Αυγ 2011

Παπουτσοκατευθυνόμενη ρομποτοηλεκτρική σκούπα!

robo-tab-cleaner3-480x0

Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι ηλεκτρικές σκούπες – ρομπότ. Σκάναραν το χώρο και μόνες τους προσπαθούσαν να τον καθαρίσουν. Δυσκολεύονταν με τα σημεία που καταλάμβαναν τα έπιπλα και τελικά άφηναν το μισό δωμάτιο μέσα στη σκόνη.

Η (μη) χρήση τους έκανε σαφές πως όσον αφορά στο καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα (δυστυχώς) δεν γίνεται να μην υπάρχει ανθρώπινη παρουσία. Ο Gyu Ha Choi, όμως, και η Electrolux έχουν μια νέα ιδέα. Αν η concept ρομποτική σκούπα που έχουν σχεδιάσει τελικά δει το φως της παραγωγής, τότε θα συνδυάζει την φυσική παρουσία με τη μη ανάγκη της νοικοκυράς να σκύβει και να παλεύει με τη σκόνη.

Ένας πομπός σε μορφή κλιπ ενσωματώνεται στο παπούτσι του χρήστη, ο οποίος περπατάει στον χώρο και κάνοντας κάτι σαν χορό κλακέτας δίνει εντολή στην σκούπα να μετακινηθεί εκεί και να μαζέψει τη βρωμιά.

Έτσι, αν κάποια καρέκλα, για παράδειγμα, ενοχλεί, η νοικοκυρά μπορεί να την μετακινήσει για λίγο, να πατήσει εκεί που βρισκόταν το έπιπλο, να έλθει η Robo TAP και να καθαρίσει και μετά να την στείλει κάπου αλλού και να ξαναβάλει την καρέκλα στη θέση της. Αν δεν είναι απόλαυση το να καθαρίζεις το σπίτι χορεύοντας, τότε τι είναι;

Πηγή: Coolspoting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...