19 Μαΐ 2011

Το Polo R WRC θα είναι το όπλο στο WRC;

82D4FA82989AC7771503B794320F1925

Η VW μπαίνει στο χορό!

Η VW ανακοίνωσε επίσημα ότι προετοιμάζει τη συμμετοχή της στο WRC. Από μόνο του το γεγονός αυτό είναι είδηση πρώτου μεγέθους. Είναι τέτοιο το μέγεθος του ονόματος του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας που «μπαίνει στο χορό», που αφήνει πολλές υποσχέσεις από τώρα, στο τόσο πρώιμο στάδιο. Η εταιρεία απέδειξε περίτρανα στους αγώνες rally-raids ότι μπορεί, όταν θέλει, να καταφέρει τα πάντα και στον πλέον διάσημο από τους εν λόγω αγώνες – Dakar – κατάφερε και επιβλήθηκε της Mitsubishi. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και στο WRC;
Το αυτοκίνητο που επελέγη είναι το Polo και πάνω σε αυτό θα χτιστεί το Polo R WRC και το οποίο θα είναι έτοιμο ήδη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς ώστε να μπορέσει να πάρει μέρος σε αγώνες εξέλιξης το 2012 και να αρχίσει την πλήρη συμμετοχή στο 2013. Ο προϋπολογισμός της ομάδας θα είναι ίδιος με αυτόν του Dakar, δηλαδή μεγάλος και απομένει πλέον να δούμε ποιοι θα είναι οι οδηγοί που θα επιλεγούν.
Στην ομάδα ήδη συγκαταλέγεται – τουλάχιστον στα στάδια της εξέλιξης – ο Κάρλος Σάινθ. Για την απόκτηση εμπειρίας της ομάδας στις απαιτήσεις του WRC, σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε συγκεκριμένους αγώνες με το όπλο της «αδελφής εταιρείας», της Skoda, το Fabia S2000. Ο ίδιος ο Σάινθ έδωσε το στίγμα του μεγέθους της κίνησης που μόλις τώρα ξεκινάει: «αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να επανέλθει το WRC στις παλιές δοξασμένες στιγμές του!». Ο βετεράνος, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1991 και 1992) δεν μασάει τα λόγια του και ξέρει πολύ καλά τι λέει.
Το πολυαναμενόμενο Mini στη Σαρδηνία έδειξε, στα πρώτα του μόλις βήματα καλές εντυπώσεις και η είσοδος της VW εγγυάται ότι κάποια στιγμή σε 2 περίπου χρόνια μπορεί να έχουμε 4 πρωταγωνιστές στη σκηνή. Και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά ευχάριστο, σαν προοπτική.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...