6 Μαΐ 2011

Διαρροή ραδιενέργειας σε ρώσικο παγοθραυστικό

nep-2_

Διαρροή ραδιενέργειας παρατηρήθηκε σήμερα σε ένα ρωσικό παγοθραυστικό πλοίο με πυρηνικό προωθητικό σύστημα αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στο λιμάνι βάσης του στη θάλασσα του Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, όπως μετέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πυρηνικού Στόλου της Ρωσίας (Rosatomflot). "Παρατηρήθηκε...

μία μικρή αύξηση των ποσοστών ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα στο σύστημα εξαερισμού στην αίθουσα του αντιδραστήρα", διευκρίνισε η Rosatomflot σε ανακοίνωσή της. "Η πιο πιθανή αιτία (της διαρροής) είναι η απώλεια στεγανότητας στα συστήματα του πρώτου κελύφους" του αντιδραστήρα, πρόσθεσε η υπηρεσία.
Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που το πλοίο έφευγε από τον κόλπο του Γενισέι. Τώρα το παγοθραυστικό Τaimyr επιστρέφει στο λιμάνι βάσης του στο Μούρμανσκ στη θάλασσα του Μπάρεντς. "Αν η κατάσταση χειροτερέψει, το σύστημα του αντιδραστήρα θα σταματήσει και θα ξεκινήσει η διαδικασία ψύξης", πρόσθεσε η Rosatomflot. Στη διεθνή κλίμακα των πυρηνικών συμβάντων (INES) το επεισόδιο είναι στη διαβάθμιση "μηδέν", ή "εκτός κλίμακας", σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας που δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο.


http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...