1 Μαΐ 2011

Η γιόγκα βοηθά την καρδιά

C82B00010A8E7BDBAFC972637FA119F7

Σημαντική επίδραση στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού

Οι συστηματικές ασκήσεις γιόγκα μπορούν να μειώσουν στο ήμισυ τα επεισόδια καρδιακής αρρυθμίας στους ασθενείς που υποφέρουν από ανωμαλία στις καρδιακές συστολές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη.
Η καθηγήτρια Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κάνσας, υποστήριξε πως η γιόγκα έχει σημαντική επίδραση στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού των ασθενών και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην έρευνα συμμετείχαν 49 ασθενείς που έπασχαν από μια διαταραχή η οποία προκαλεί αρρυθμίες στη συστολή των κόλπων της καρδιάς. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες της έρευνας, οι ασθενείς μπορούσαν να κάνουν οποιοδήποτε είδος άσκησης. Στο επόμενο τρίμηνο έπρεπε να κάνουν τρία μαθήματα γιόγκα την εβδομάδα με επαγγελματία καθηγητή, ενώ επαναλάμβαναν τις ασκήσεις στο σπίτι, με τη βοήθεια DVD.
Αν και κανείς από τους ασθενείς αυτούς δεν είχε κάνει ξανά γιόγκα, οι συγκεκριμένες ασκήσεις βοήθησαν στη μείωση των επεισοδίων αρρυθμίας, σε σύγκριση με ασθενείς που παρακολούθησαν άλλο είδος άσκησης.
Μάλιστα η ερευνήτρια, απέδειξε ότι η γιόγκα περιορίζει τα καταθλιπτικά συναισθήματα και το άγχος, ενώ τονώνει την αυτοεκτίμηση.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...