21 Μαΐ 2011

Επικίνδυνο το χύμα τσίπουρο;

5B3D84BF2B97F15FBA8342E73255E77B

Ενδέχεται να περιέχει καρκινογόνες ουσίες

Για την ποιότητα του τσίπουρου κρούει ο κώδωνας κινδύνου στη Μαγνησία, με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου να επιβεβαιώνει σημαντικό αριθμό παραβάσεων που αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκινογόνων στοιχείων στο αγαπημένο ελληνικό ποτό.
Όπως ανακοίνωσε η Χημικός της Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, κ. Χαρίκλεια Κούρτη στα πλαίσια εκδήλωσης για το Διεθνές Έτος Χημείας που πραγματοποιήθηκε, το πρόβλημα με την ποιότητα του τσίπουρου εντοπίζεται στο γεγονός ότι το χύμα τσίπουρο μπορεί ανά πάσα στιγμή να νοθευτεί.
Μάλιστα, η ίδια επισημαίνει πως στο ποτό μπορεί να αναπτυχθούν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες λέγοντας χαρακτηριστικά: « Το χειρότερο πρόβλημα που συναντούμε συχνά είναι πως συγκεντρώνουν το τσίπουρο σε πλαστικά δοχεία και βρίσκουμε στοιχεία που είναι καρκινογόνα. Με λίγα λόγια το τσίπουρο γίνεται άκρως επικίνδυνο εξαιτίας της τοποθέτησής του σε πλαστικά δοχεία».
Ως λύση η κ. Κούρτη πρότεινε αφενός την κατανάλωση εμφιαλωμένου τσίπουρου και αφετέρου τη στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού.


http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...