3 Απρ 2011

Στα «χαρακώματα» τραπεζίτες και κυβέρνηση

0709D91C02846C04281F92079F1C629A

Πολεμικό κλίμα λόγω ύφεσης

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες, καθώς εντείνονται, τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε επίπεδο βουλευτών, οι αφορισμοί για την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει την ελληνική κοινωνία. Το πολεμικό κλίμα και η συνεχής κλιμάκωση της σύγκρουσης πολιτικών και τραπεζιτών μπορεί να δημιουργήσουν νέους, πολύ σοβαρούς κραδασμούς στην οικονομία, σε μία στιγμή που η χώρα βιώνει ήδη συνθήκες που προσομοιάζουν σε χρεοκοπία, όσο κι αν ουδείς τολμά να ξεστομίσει αυτή τη λέξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία», η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει με νομοσχέδιο και να ισχυροποιήσει το ρόλο των Επιτρόπων του Δημοσίου στις τράπεζες, δίνοντάς τους μεγαλύτερη πρόσβαση και έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα των τραπεζών, και παρέχοντάς τους δικαίωμα veto σε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας των τραπεζών, όπως για παράδειγμα σε ενδεχόμενα εξαγορών και συγχωνεύσεων, εντός και εκτός συνόρων.
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους, κρίνουν την πρόθεση αυτή ως ένα πρώτο βήμα «κρατικοποίησης» και αποδίδουν την επίθεση που θεωρούν ότι δέχονται, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις που δέχεται για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει. Από αυτό το μείγμα, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, απουσιάζει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης, γεγονός που ευθύνεται για την επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...