3 Απρ 2011

Δέκα χρόνια κάθειρξη για τους χορτοφάγους γονείς του άτυχου βρέφους

3EB3016D299616E4EDC8D14567D5692E

Το κοριτσάκι ζύγιζε πολύ λιγότερο από το φυσιολογικό

Σε 10 χρόνια κάθειρξη ζήτησε να καταδικαστεί το ζευγάρι των χορτοφάγων, που κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 11 μηνών κόρης τους, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη βόρεια Γαλλία.
Το παιδί πέθανε λόγω της διατροφής που του επέβαλαν οι γονείς και η οποία απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.
Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου 2008 στο σπίτι των γονιών της, Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού. Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν το θάνατο του παιδιού.
Η ωχρότητα και η εξαιρετική αδυναμία του βρέφους έκαναν τους γονείς να καλέσουν σε βοήθεια. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.
Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία.
Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 12 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...