10 Απρ 2011

Δόντια γερά με σπιτική συνταγή

dontia-425x287

Φτιάξτε την οδοντόκρεμα σας.

Είναι όντως αλήθεια ότι οδοντόκρεμα και βούρτσα έχουν καταστεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε και το τελευταίο πριν κοιμηθούμε, αφού η υγεία και η υγιεινή του στόματος και των δοντιών μας, είναι σημαντική και απαραίτητη.

Σήμερα υπάρχουν πολλά οδοντόκρεμες που διατίθενται στην αγορά, που ποικίλλουν σε γεύσεις και συστατικά. Σύμφωνα όμως με κάποιες μελέτες σχετικά με το φθόριο που περιέχουν και τις επιβλαβείς για τον οργανισμό μας συνέπειες από αυτό, η αγορά στράφηκε στη δημιουργία οδοντόκρεμων, με τη χρήση εντελώς φυσικών συστατικών, που δεν έχουν παρενέργειες. Επίσης αυτές τις οδοντόκρεμες είναι πιο αποτελεσματική, δεδομένου ότι μπορούν να καλύψουν τις ατομικές ανάγκες και μπορούν να δημιουργηθούν για να θεραπεύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως οι κακή αναπνοή, η πλάκα, η ουλίτιδα κ.ά.

Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μόνες σας, μία σπιτική οδοντόπαστα οδοντόκρεμα, ως εξής:

Πάρτε 8 κουταλάκια του γλυκού σόδα, 4 κ.γ. γλυκερίνη, εκχύλισμα μέντας και μια πρέζα ζάχαρη. Πρώτα θα αναμίξουμε καλά το αλάτι με μαγειρική σόδα και μετά θα προσθέσουμε γλυκερίνη, για να γίνει το μίγμα σε ένα ρευστή μορφή. Τέλος, προσθέτουμε το εκχύλισμα μέντας.

Καλό βούρτσισμα.

 

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...