1 Μαρ 2011

Αλλαγές στη μπάρα διευθύνσεων απο τον Chrome

Google_Chrome-425x287

Το ενδεχόμενο αλλαγών στην μπάρα διευθύνσεων του Chrome (βλ. Omnibox) φαίνεται πως εξετάζουν οι άνθρωποι της Google. Αυτό μαρτυρούν μια σειρά από wireframes που απεικονίζουν προτάσεις ακόμη και για την απόκρυψη της μπάρας, αλλά και η κυκλοφορία API που επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράψουν επεκτάσεις ειδικά για αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα wireframes που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το ConceivablyTech, μία από τις επιλογές που εξετάζεται είναι και η πλήρης απόκρυψη της γραμμής διευθύνσεων, ώστε να αφήνει στον χρήστη περισσότερο χώρο για την προβολή της σελίδας.

googlechrome1

Όπως φαίνεται και στο screenshot, πρόκειται για την «συμπαγή» (compact) έκδοση, που εμφανίζει την γραμμή διευθύνσεων μέσα σε κάθε καρτέλα και όχι σε δική της μπάρα, και αποτελεί μόνο μία από τις τέσσερις προτεινόμενες λύσεις. Οι άλλες τρεις περιλαμβάνουν την κλασική προβολή (αυτή δηλαδή που ήδη χρησιμοποιεί ο browser), την μπάρα στο πλάι (που υπάρχει εδώ και καιρό ως επιλογή στην Canary build), και την έκδοση touch, που κρίνοντας από το όνομά της, προορίζεται για χρήση σε mobile συσκευές.

Παράλληλα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Google εξετάζει την δυνατότητα χρήσης πολλαπλών λογαριασμών στον Chrome με την παράλληλη εκτέλεσή τους σε διαφορετικά tabs.

Όσο για το Omnibox API, είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του Google code labs και επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν τις δικές τους εντολές στην μπάρα διευθύνσεων.

googlechrome

Η επίσημη ανακοίνωση της Google, μάλιστα, παραθέτει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του “Switch to Tab”, που επιτρέπει στον χρήστη να αναζητά και να εναλλάσσει τις ανοιχτές του καρτέλες απευθείας από την μπάρα διευθύνσεων, πληκτρολογώντας απλώς τον τίτλο τους.

Πηγή: Insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...