24 Μαρ 2011

“Παράλογη η πυρηνική επιμονή της Τουρκίας”

papoulias24-425x287

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επικρίνοντάς την για την επιμονή της να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο.

Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο κ. Παπούλιας κάνει λόγο για «παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό χώρο όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Με αφορμή το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, ο κ. Παπούλιας καλεί τη γείτονα «να καταλάβει πως δεν ζει μόνη αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένους κανόνες και όρια».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπογραμμίζει πως «απαιτεί ανάλογη αφοσίωση σε ένα κοινό και υψηλό όραμα, που θα δίνει διέξοδο έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του προτρέπει «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ’21. Το οφείλουμε εξάλλου στους αγωνιστές της Επανάστασης, και ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς».

 

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...