26 Μαρ 2011

Έρχεται τον Μάιο η φοροκάρτα

forokarta 260311

“Εγκαίνια” για τη φοροκάρτα αποδείξεων τον Μάιο, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να την εισάγει στη ζωή των φορολογούμενων Ελλήνων.

 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η φοροκάρτα δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο του φορολογουµένου, ώστε να μην υπάρχει κάποια ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η κάρτα θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των καταναλωτών ενώ ο στόχο της θα είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την ταλαιπωρία της συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο κάθε φορολογούµενος από τις φετινές συναλλαγές του έσω της φοροκάρτας θα δηλωθεί στη φορολογική δήλωση του 2012, σε έναν νέο κωδικό που θα προστεθεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο στο έντυπο Ε1.

Παράλληλα, η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει online τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, για να κάνει εν συνεχεία τις σχετικές διασταυρώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον Απρίλιο τα τυχόν κίνητρα που μπορεί να προσφερθούν προκειμένου να διαδοθεί συντομότερα η φοροκάρτα, η χρήση της οποίας θα είναι προαιρετική.

 

http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...