24 Μαρ 2011

«Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη στο δήμο Θεσσαλονίκης

EADC18F8E28C75ED7CB8AD44D7DDC24A

Θεσπίζεται για πρώτη φορά τέλος για τα αδέσποτα ζώα

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το «πάγωμα» των δημοτικών τελών, ενώ στο ίδιο ύψος θα παραμείνουν και τα τέλη της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας (πρώην δήμου) που είναι χαμηλότερα από αυτά του δήμου Θεσσαλονίκης.
Για πρώτη φορά θεσπίζεται δημοτικό τέλος ύψους 1 ευρώ το χρόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν την μείωση των δημοτικών τελών, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και την απαλλαγή των ανέργων.
Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2011, ύψους 32 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. πέρσι εγκρίθηκε με τις ψήφους της συμπολίτευσης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του δεύτερου κομματιού της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (από τους ναυταθλητικούς ομίλους μέχρι το Λευκό Πύργο), έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προϋπολογίζεται να απορροφήσει φέτος 8,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, προβλέπει την ανάπλαση του διατηρητέου κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων, με προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ, έργο που θα χρηματοδοτηθεί και πάλι από το ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα αποχώρησε από τη συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί άργησε να δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...